Ervaringen

“Terug gaan naar de kern”

Al een tijdje neem ik deel aan de coaching sessies bij jou. Het allerbelangrijkste vind ik dat we steeds terug gaan naar de kern. “Wat doet deze situatie met jou?” Hierbij werken we aan verschillende facetten. Zonder oordeel kijk jij naar de situaties die aangedragen worden. Je geeft mij geen arsenaal van opties die ik moet gaan uitproberen om dingen beter te laten verlopen.

Waar je steeds op terug pakt is hoe de situatie mij beïnvloed heeft, hoe ik daar meer begrip voor kan hebben en hoe ik daar meer vat op kan krijgen. Wat in mijn ogen centraal staat is het voelen wat het met mij doet maar ook wat er bij de ander gebeurt. Op deze manier is het gemakkelijker begrip te creëren voor de ander. Daarbij komt kijken dat je heel goed na gaat iedere keer waarom bepaalde dingen je zo raken.

Samen gaan we steeds op onderzoek uit om na te gaan wat de kern is van bijvoorbeeld mijn verdriet bij bepaalde onderwerpen. Iedere keer geef je mij mee dat ik 50% eigen aandeel heb in de communicatie / de situatie. Ik kan dus alleen mezelf veranderen / aanpassen, hoe ik met de situatie om ga. Wanneer iemand dit wil doen is het wel belangrijk 100% open te staan voor nieuwe inzichten en het feit dat bewustwording centraal staat.

Enya28 jaar

“Ik heb mezelf op een dieper vlak leren kennen”

Ruim anderhalf jaar ben jij de onpartijdige persoon in mijn leventje waar ik alles tegen kan zeggen. Niets is goed, niets is fout, geen oordelen en alles mag er zijn. Bij jou voel ik me op mijn gemak en voel ik me begrepen.

Om beter te kunnen functioneren in mijn gezin, op mijn werk en in mijn verdere privéleven, zijn we samen gaan kijken naar de dingen waar ik tegenaan loop. Mensen zijn zoals ze zijn, situaties zijn soms onveranderbaar, maar ikzelf heb een groot aandeel in het beleven en aanvliegen van deze situaties. Dat ben ik door jou gaan inzien, jij hebt mijn ogen geopend en hebt me steeds weer die spiegel voorgehouden. Soms in het extreme, om echt tot me door te kunnen dringen, maar die momenten voel je feilloos aan.

Door jou heb ik mezelf op een dieper vlak leren kennen, en fijner nog, veel inzichten gekregen hoe ik kan zorgen dat ik me prettig voel. Handvaten die nodig zijn, om met mezelf om te gaan, lief te zijn voor mezelf en me daardoor niet te vergeten. De rust die het me geeft, voelt als een verrijking. Het heeft niet alleen een positieve uitwerking op mijn relatie, mijn gezin en mijn werk, maar niet te vergeten op mezelf! Enorm bedankt!

Brenda33 jaar